Over Translatio

Translatio

Translatio is de studentenclub van het Departement Toegepaste Taalkunde aan de Universiteit Antwerpen.

Wij organiseren een reeks verschillende evenementen om jullie wegwijs te maken in het nieuwe studentenleven. Aan de ene kant helpen we jullie vooruit bij het studeren en de examens. Zo houden we een tweedehandsboekenverkoop en een exameninfosessie. Je hoeft je academiejaar echter niet alleen te doorstaan, Translatio brengt studenten ook samen! We koppelen jullie aan een peter of meter met dezelfde talencombinatie als jij waarbij je het hele jaar terecht kunt voor al je vragen over (al dan niet) studiegerelateerde onderwerpen. Dat maakt het studeren weer een pak makkelijker!

Als tegenhanger heb je natuurlijk het befaamde studentenleven met feesten, cantussen, TD’s, een galabal en leuke sportevenementen! Zo kan je je gedachten even van het studeren afhalen. Onze caféfeestjes gaan door in ons geliefde stamcafé de Klimax, op sportevenementen staat voor onze trouwe supporters plezier op nummer één en op onze French Kiss TD kan goede muziek en gratis sangria niet ontbreken. Dat noemen wij nu eens voor ieder wat wils! Ben je niet zo’n feestbeest? Geen probleem! Kom dan mee op onze kerstuitstap of waag je kans op de Translatioquiz.

Translatio staat voor feesten, ontspanning en engagement, maar bovenal staat deze hechte studentenclub voor vriendschap. Bij Translatio maak je vrienden voor het leven en beleef je met hen de leukste momenten van je studententijd, zodat je het eindelijk met je oma eens kan zijn als ze zegt: “Mijn studententijd was de beste tijd van mijn leven!”.

Enkele handige pagina’s over Translatio.